Bacio... πανακότα με γιαούρτι & λευκή κουβερτούρα

Μπορεί ένα απλό,απλούστατο γλυκό, όπως μια πανακότα γιαουρτιού να μεταμορφωθεί σε λαχταριστή τούρτα ...αγάπης εξακολουθώντας να χαρίζει την νοστιμιά της; Μα φυσικά!! Πώς;; Θα το δείτε ευθύς αμέσως και ...δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας! Είναι η απόδειξη του ότι με μια ωραία εμφάνιση ακόμα κι ένα ευκολότατο γλυκό μπορεί να "σταθεί" στο καλύτερο τραπέζι!
Βέβαια, βοηθός σ' αυτή την ιδιαίτερη εμφάνιση του γλυκού στάθηκε η φόρμα της Silikomart με το χαρακτηριστικό όνομα "Bacio" δηλαδή ...φιλάκι καθώς και το πολύ βολικό γλάσο και το χρώμα που το συνόδευε όταν έφτασε δωράκι από την αγαπημένη εταιρία με τις άπειρες και πανέμορφες φόρμες!
H Silikomart είναι μια εταιρία, πολύ γνωστή στο κοινό που ασχολείται με το "σπορ" της ζαχαροπλαστικής, είτε είναι ερασιτέχνες είτε είναι επαγγελματίες. Οι καινοτομικές και άκρως εντυπωσιακές της φόρμες πηγαίνουν ένα βήμα πιο μπρος την εμφάνιση των γλυκών, των παγωτών, των μπισκότων και των κέικς. Βέβαια, την εντυπωσιακή εμφάνιση συνοδεύει πάντα η ποιότητα της κατασκευής της κάθε φόρμας που αξίζει να την εμπιστευόμαστε. Χάρη σ' αυτήν την ποιότητα οι φόρμες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε θερμοκρασίες από -60ο Κελσίου μέχρι +230ο βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα το κάθε γλυκό (είτε είναι ψυγείου είτε είναι φούρνου) ακόμα και το πιο απλό και καθημερινό να φαντάζει ...υπερπαραγωγή!
Επίσης, το γλάσο και το χρώμα σε τζελ είναι εκπληκτικά εύκολα στην χρήση τους αλλά και πολύ αποτελεσματικά. Χρησιμοποίησα το χρώμα όχι μόνον για το συγκεκριμένο γλάσο αλλά και για να βάψω βουτυρόκρεμα για μια τούρτα που έφτιαξα και σε χρόνο ρεκόρ είχα ένα υπέροχο κόκκινο χρώμα!
Ας δούμε όμως την συνταγή... για την πανεύκολη και δροσερή πανακότα.
ΥΛΙΚΑ (για μια φόρμα)
Για την πανακότα
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι με 2% λιπαρά
  • 200 γρ. γιαούρτι με γεύση λεμονιού (2% λιπαρά)
  • 3-4 κ.σ. μαρμελάδα κεράσι 
  • 80 γρ. λευκή κουβερτούρα
  • 100 ml παγωμένο νερό
  • 20 γρ. (2 φακελάκια) ζελατίνη σε σκόνη
Για την επικάλυψη
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
  • Βάζουμε σε 100 ml κρύο νερό τη σκόνη ζελατίνης και την αφήνουμε.
  • Βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την μαρμελάδα σε κατσαρόλα και τα αφήνουμε να ζεσταθούν. 
  • Μόλις το μείγμα ζεσταθεί (χωρίς να βράσει) αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα.
  • Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε έτσι ώστε να ομογενοποιήσουμε το μείγμα.
  • Ύστερα προσθέτουμε τη ζελατίνη και ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε τα δύο γιαούρτια και πάλι ανακατεύουμε καλά.
  • Καλύπτουμε την φόρμα "Bacio" της Silikomart με διαφανή μεμβράνη.
  • Μόλις η κρέμα κρυώσει, τη ρίχνουμε στην φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες περίπου.
  • Ξεφορμάρουμε και περιχύνουμε με το έτοιμο γλάσο αφού πρώτα το έχουμε βάψει με το χρώμα που περιέχει το σωληνάριο (πανεύκολο).
  • Η πανακότα είναι έτοιμη για σερβίρισμα!

Πηγή αρχικής συνταγής:  ΕΔΩ

13 σχόλια:

  1. Εσύ μας κερνάς πεντανόστιμα φιλιά!!!!

    Καλή εβδομάδα Κική μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας κερνάω φιλιά και την αγάπη μου Ελένη συνοδευμένη από νοστιμιές!!
      Πολλά φιλιά!

      Διαγραφή
  2. να λυπασαι να το κοψεις.αλλα πως να στερηθεις ενα τοσο γλυκο φιλι.πολλα φιλια και απο εμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι αλλά αξίζει να την κόψεις για να απολαύσεις το φρουτένιο αυτό φιλί ακόμα περισσότερο!

      Διαγραφή
  3. Τι όμορφο και μεγάλο φιλί :)
    Λοιπόν, αυτό που μου αρέσει στις φόρμες της συγκεκριμένης εταιρίας είναι η πρωτοτυπία τους και η δύναμή τους να μεταμορφώνουν ακόμα και το πιο απλό γλυκό σε κάτι πολύ ευφάνταστο!
    Η πανακότα είναι ευχάριστο και ελαφρύ επιδόρπιο και τώρα το καλοκαιράκι είναι ακόμα πιο καλοδεχούμενη!
    Σε φιλώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πράγματι οι φόρμες τους είναι μαγικές... θα έλεγα!!!
      Μια απλή πανακότα είναι τόσο απλή και νόστιμη αλλά και γεμάτη δροσιά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Η πιο εντυπωσιακή πανακοτα!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πολύ εντυπωσιακό και νόστιμο από τα ωραία υλικά του!!
    Τέλειες φωτογραφίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι που σου άρεσε και το γλυκό και οι φωτό γιατί είχα ένα άγχος με τις τελευταίες μια και το κόκκινο δεν μου βγαίνει καλά! :)

      Διαγραφή
  6. Όντως εντυπωσιακή Κική μου. Σε προκαλεί να την φιλήσεις ή μάλλον να την δαγκώσεις :-)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μπορείς να την φιλήσεις αλλά αν την δαγκώσεις τότε θα γευτείς τη φρουτοδροσιά της!!:)
      Καλό ΣΚ!

      Διαγραφή
  7. Είσαι πολύ καλή βλέπω στο να μας ξεσηκώνεις με τα ωραία σου γλυκά και την παρουσίασή τους. Ευχαριστούμε!111111111

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η γνώμη σας είναι πολύτιμη!